Milyen lenne körülöttünk a világ, ha a munkahelyek, munka közösségek, ahol felnőttként időnk legalább ⅓ -át eltöltjük, a kreativitás, a tanulás, a személyiség fejlődés tudatos támogatói lennének? Ha nap mint nap azt érezhetnénk, hogy a gondolataink, érzéseink és cselekedeteink összhangban vannak? Ha minden ember munkaidejében szabad akaratából azzal foglalkozhatna amiben ő a legjobb? A tudatos munkahelyek feladata az a környezet, az a kultúra megteremtése, ahol az emberek tovább fejlődhetnek, közösséghez kapcsolódnak, életküldetésüket felismerhetik, beteljesíthetik és a munkájuk elvégzésével a társadalmat is előre viszik. Álom ez, vagy már történő valóság?

Előadó: Emich Szabolcs

Read More

Életünk jelentős részét munkában, munkával töltjük. Az eközben átélt élmények, érzések, tapasztalatok életünk más területeire is kihatnak. Befolyásolják egészségi állapotunkat, hangulatunkat, pszichés jóllétünket. Az előadás célja a munkahelyi, munkával kapcsolatos stressz legfőbb forrásainak áttekintése, hatása jóllétünkre. A résztvevők megismerhetik azokat a szervezeti védőfaktorokat, amelyek csökkenthetik a stressz káros hatásait, és hogy mit tehet egy cég, vagy a vezető kollégáinak védelme érdekében. Az előadásból megismerhetőek azok az egyéni jellegzetességek – mint például a reziliencia – melyek módosíthatják a stressz következményeit, és olyan módszerek, melyek a lelki ellenállóképességet növelik.

Előadó: Dr. Czibor Andrea

Read More

Az előadás középpontjában az egyik legátfogóbb motivációs elmélet, az én meghatározottság rendszerének közérthető formában történő bemutatása áll. Az előadó kliensekkel való munka során megtapasztalt élményei révén nem csak elméleti, hanem gyakorlati példákon is szemlélteti, hogyan lehetünk képesek edzőként, vezetőként sportolóink, beosztottjaink motivációját a legmagasabb szinten tartani. Milyen motivációs légkör kialakításával tudjuk elérni azt, hogy az előttünk álló feladatokat a legmagasabb hatékonysággal tudjuk elvégezni. Hogyan tudjuk minimálisra csökkenteni azokat a visszatartó erőket, melyek meggátolják az eredményes munkavégzést.

Előadó: Dr. Járai Róbert

Read More

Egy vállalat összetett szervezet, a melynek legfőbb értéke maga a munkavállaló, vagyis az ember. Egy vállalatban dolgozni annyit tesz, mint együttműködni a többiekkel. Ennek közege maga a kommunikáció, vagyis az információ csere. A kommunikáció szervezettsége, működőképessége, hatékonysága nem pusztán üzleti kérdés. A nem jól működő vállalatban szinte mindig problémás az információcsere, ennek lecsapódása pedig a feszültség, frusztráció, rossz közérzet, magas szintű stressz.

A közismert munkaerőpiaci adottságok ma előtérbe hoznak olyan, korábban nem, vagy csak esetenként vizsgált területeket, mint a vállalatok kommunikációs rendszerének szervezettsége. Az előadás  ebből a szempontból járja körbe a témát.

Előadó: Mezriczky László

Read More

Napjainkra bizonyított ténnyé vált, hogy a pozitív érzelmi állapotok jótékonyan hatnak a fizikai egészségre. A munkahelyi egészségmegőrző programok között tehát helye van azoknak az „intézkedéseknek”, melyek a munkahelyi hangulatok javítását tűzik ki célul. De hogyan alakulnak ki a munkahelyi hangulatok? Hogyan és miért hatnak az egészségünkre? Hogyan színezi a vezető érzelmi állapota a csapat hangulatát? A vezető érzelmi intelligenciája közvetlenül is hat a munkavállalók egészségére? – Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk az előadás során.

Előadó: Sipos Tünde

Read More
A megfelelő emberek megtartása és a jelenlétükben rejlő produktív energia biztosítja a munkavégzés folyamatosságát, a teljesítmények biztonságos fenntartását. Munkavállalóink fizikai és mentális „jólléte”, munkáltatóként az egészségük megőrzésében vállalt szerepünk ma már nem kérdéses. Mindez azonban energiát, időt és pénzt igénylő feladat. Tulajdonosként, felső vezetőként minden beruházás megkezdése előtt fontos tudnunk, hogy milyen megtérüléssel számolhatunk.
De hogyan számszerűsíthető az egészség-befektetés? Milyen mutatókkal fejezhető ki a megtérülés? Hogy álljunk neki a feladatnak?
Ezekre a kérdésekre kaphat választ a gyakorlatorientált előadás során.

Előadó: Sabján Eszter

Read More