Csatlakozzon a Humán Klubhoz!

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Humán Klubja szeretettel vár minden érdeklődőt, aki úgy érzi, hogy a Klub tagjaként szeretné megosztani másokkal a humán erőforrás területén szerzett tapasztalatait, továbbá vágyik rá és keresi a fejlődési lehetőségeket, új kapcsolatokat. Amennyiben még nem hallott a Humán Klubról, vagy úgy érzi, hogy szeretne többet megtudni róla, olvassa el a Klub elnökével készített interjúnkat.

Kutseráné Pernyéz Zsuzsanna 2018 nyarától tölti be a Humán Klub elnöki pozícióját. Zsuzsanna szervezetfejlesztő közgazdászként, több vállalat tulajdonosaként és vezetőjeként számtalan ismeretet halmozott fel az évek során. Tudását szeretné másokkal is megosztani, tavaly óta már a Humán Klub elnökeként teszi mindezt. Zsuzsát arról kérdeztük, hogy meglátása szerint miért érdemes másoknak is csatlakozni ehhez a közösséghez.

Elsőként kérlek foglald össze, hogy miért jött létre a Humán Klub, mi a legfőbb célja?

A Humán Klub egy olyan szakmai és üzleti közösség, amelynek a tagjai HR és fejlesztő munkatársak, tehát szervezetfejlesztők, coachok és trénerek, illetve munkaerőpiaci területen dolgozó szakemberek, munkaerőközvetítő és munkaerőkölcsönző cégek. A közösség létezésének célja részben önmagunk folyamatos fejlesztése, amelyet lehetővé tesznek a Humán Klub által szervezett, aktuális témákkal foglalkozó képzések, események, részben pedig célja a networking lehetőségének biztosítása. Ebből fakadóan a tagok megismerkedhetnek egymással, megoszthatják egymással a kapcsolati hálójukat üzleti és szakmai szempontból egyaránt. Harmadsoron azt gondolom, hogy ez egy olyan szakmailag elhivatott kör, amely a HR területét szeretné szakmailag is fejleszteni akár innovatív módszertannal, új ötletekkel, gondolatokkal.

Véleményed szerint mit tud adni a Humán Klub a tagjainak?

A Klub fejlődési lehetőséget, kapcsolatokat és humán tőkét nyújt a tagok számára, biztosítja, hogy szakemberekként minél jobban ki tudjanak teljesedni a szakmájukban.

Neked mit ad a Humán Klub, miért fontos számodra ez a fajta szerepvállalás?

Az imént felsorolt lehetőségek mellett meg kell említenem, hogy a Klub lehetővé teszi számomra, hogy olyan tevékenységet végezzek, amely iránt elhivatott vagyok és amelyet erősségemnek tartok, azaz, hogy organizáljam, összekapcsoljam az embereket, szakmai területeket, szinergiákat hozzak létre és szintetizáljam ezeket a tudásokat.

Kiknek a jelentkezését várjátok?

HR és fejlesztéssel foglalkozó szakemberek, illetve olyan cégvezetők jelentkezésére számítunk, akik érdeklődnek a terület iránt, vagy a saját cégükben szeretnének fejlődést elérni, például vállalkozásukban nincs HR-es munkatárs, azaz nincs olyan szakember, aki személyzeti feladatokat látna el, humán stratégiával és annak megvalósításával foglalkozna, a munkavállalók és a vezetők belső képzésére, fejlesztésére gondoskodna.

Hogyan és mikor csatlakozhatnak hozzátok az új jelentkezők?

Bármikor! A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara felé vagy közvetlenül felém tudják ezt jelezni. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a csatlakozás feltétele az önkéntes kamarai tagság vagy az éves díj befizetése.

Milyen eseményeket terveztek az idei évre?

Minden hónapban van egy klubülésünk, ezeknek egy része zártkörű, tehát a klubtagok számára elérhető. Az ülésekre nagyon izgalmas, humán erőforrás témához kötődő előadásokat, beszélgetéseket szervezünk. A következő Humán Klub ülés márciusban lesz, melynek témája a szervezeti kultúra fejlesztése és a generációváltás problémái. Nyitott üléseinken bárki részt vehet, a soron következő ilyen jellegű előadáson a hálózatok és a szervezet, a hálózatok és a vállalati struktúrák kapcsolatával, a vállalaton belüli kollégák kapcsolódási lehetőségeivel foglalkozunk majd.

Az idei évben pedig a legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseményünk a Dél-Dunántúli Humánerőforrás Konferencia, amely idén már negyedszerre kerül megrendezésre. A konferencián az egészség és a munkatársak, az egészség és a szervezet kapcsolatára és azok összefüggéseire helyezzük a hangsúlyt. A konferencián megválaszolásra kerülnek többek között olyan kérdések, mint például: Hogyan tudja építeni az egészség a vállalati kultúrát? Hogyan tudja hatékonyabbá tenni a szervezetben dolgozó személyek munkáját akár munkatársi, akár vezetői szinten?

Ez nagyon érdekesen hangzik, főleg, hogy egyre több helyről hallani a munkaerőhiány problémáját. Kiknek ajánlod a konferenciát?

Úgy gondolom, hogy az egészség témaköre egyre inkább elterjedt a cégvezetők körében, egyre jobban törődnek a saját egészségükkel, sportolnak, figyelnek a táplálkozásukra, ez a szemlélet pedig természetesen az egész cég működését áthatja, egyre inkább felismerik annak rövid és hosszú távú jelentőségét. A konferencián a cégvezetőkön kívül várjuk a HR és fejlesztő szakembereket, illetve bárkit, akit ez érdekelhet.

Tapasztalataitok szerint a cégvezetők egyre inkább törődnek az egészség témakörével?

Igen! A nagyon magasan kvalifikált üzletágakban, klasszikusan az IT szektorban, viszonylag régóta benne van a köztudatban, sok helyen már rendelkezésre állnak az álló munkaállomások, az ergonómiailag kialakított ülőhelyek és a pihenésre alkalmas relax fotelek is. Figyelnek továbbá a színekre, a fényekre, a megfelelő berendezésre. Tapasztalataim alapján azokban az iparágakban is egyre inkább megjelenik ez az igény, ahol nagyobb a termelékenységi nyomás, alacsonyabban kvalifikáltak a munkavállalók.

Alapvetően kitől jön az erre való igény?

A vezetőktől. Ez egyfajta balanszírozás, hiszen minden nagyon felgyorsult, nagy a nyomás és a stressz, ezért szükségük van arra, hogy ennek a rohanó világnak az ellentétes oldala is megjelenjen valamilyen formában. A 1970-80-as években az emberek szinte kizárólag arra törekedtek, hogy minél inkább profitábilis legyen a vállalatuk működése. Ugyanez igaz volt a környezetre, az emberek célja az volt, hogy minél inkább ki tudják használni azt. Ez a hozzáállás azonban változóban van. A vezetők egyre inkább látják, hogy nem lehet kizsigerelni magukat, a dolgozóikat és a környezetünket sem. A változó hozzáállás a nagy mértékű munkaerőhiánynak is köszönhető. Minket, szervezetfejlesztőket is legtöbbször azzal a kérdéssel keresnek meg, hogy hogyan válhatnának vonzóbb munkáltatókká.

Ezúton is szeretnénk megköszönni Pernyéz Zsuzsannának az interjút, reméljük, hogy hamarosan új klubtagokkal találkozhatunk.